Архієреї УПЦ звершили богослужіння у кафедральному соборі м. Солігорськ Республіки Білорусь

23 травня 2021 року, в Неділю про розслабленого, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, архієреї Української Православної Церкви звершили Божественну Літургію у кафедральному соборі на честь Різдва Христового м. Солігорськ Мінської області Республіки Білорусь.

На запрошення керуючого Слуцькою єпархією разом з єпископом Слуцьким і Солігорським Антонієм богослужіння звершували архієпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, вікарії Київської Митрополії єпископи Баришівський Віктор та Переяслав-Хмельницький Діонісій. Преосвященним архіпастирям співслужили секретар керуючого Слуцькою єпархією протоієрей Анатолій Іващук, секретар Київської єпархії по м. Київ протоієрей Віктор Іващук, настоятель кафедрального собору протоієрей Григорій Беляцький, духовенство Київської та Слуцької єпархій.

Після Євангелія зі словом проповіді до вірян звернувся єпископ Баришівський Віктор. Божественна Літургія завершилася хресною ходою навколо кафедрального собору.

В кінці богослужіння єпископ Слуцький і Солігорський Антоній привітав гостей з України та вручив пам’ятні подарунки. У відповідь єпископ Баришівський Віктор подякував за запрошення і передав єпископу Антонію теплі привітання Предстоятеля Української Православної Церкви та подарував святу панагію від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Своєю чергою керуючий Слуцькою єпархією передав Його Блаженству взаємні вітання та запевнив у щоденній молитві усієї Білоруської Православної Церкви як за Предстоятеля УПЦ, так і за всю Українську Церкву та братній народ України.

Раніше архієреї УПЦ взяли участь у святковій Божественній Літургії з нагоди престольного свята Свято-Миколаївського храму смт. Привольний Мінського району Республіки Білорусь.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 620