Священики Вінницької єпархії вирушили з гуманітарною допомогою в зону ООС

Вінницька єпархія УПЦ відправила півтори тонни вантажу чергової гуманітарної допомоги – крупи, цукор, соки, макаронні вироби, фрукти, мінеральну воду, засоби гігієни – для нужденних в Донецькій і Луганській областях. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

Протоієрей Анатолій Кузнєцов, настоятель храму святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова з Михайлівки Вінницького районного благочиння, з перших днів війни на Донбасі щомісяця відвідує земляків в зоні проведення ООС.

«Інакше і бути не може, – каже отець Анатолій, голова районного військового відділу Вінницької єпархії УПЦ. – Підставляти своє плече тим, хто цього потребує – обов’язок кожного християнина, священика. В першу хвилю мобілізації з нашої сільської громади поїхали на передову 25 хлопців. Слідом за ними КАМАЗами ми повезли те, чого не вистачало тоді армії – бронежилети, каски, а також дрова, білизну і подарунки».

Цього разу священики відвідають Сєверодонецький військовий госпіталь, який свого часу і освятив отець Анатолій, «Будинок милосердя» при храмі архістратига Михаїла в селі Новомихайлівка під Донецьком, де знаходяться під опікою настоятеля самотні літні люди, серед яких є і лежачі.

Заклад дуже потребує допомоги. Були роки, коли він зовсім не фінансувався державою. «Не було чим годувати стареньких, – розповідає священик Анатолій Кузнєцов. – Традиційно передаємо в будинок провізію – картоплю, крупи, борошно, засоби гігієни. Роками забезпечує лежачих хворих памперсами наша землячка з Італії – Алла Бучинська».

Незмінним у маршруті вінницьких волонтерів став також дитячий будинок в селищі Ласточкине поблизу Авдіївки, де на утриманні знаходяться 15 дітей, яким на цей раз передадуть канцтовари, різні розвиваючі ігри, іграшки, засоби гігієни та солодощі.

«Дуже вдячні всім благодійникам, – каже отець Анатолій. – Наші поїздки в зону ООС роками фінансово підтримують парафіяни не тільки нашої єпархії. Приєднуються волонтери з Київської області».

Цього разу разом з отцем Анатолієм Кузнєцовим в дорогу вирушив і протоієрей Василь Августинов. У маршруті багато точок, які відвідають священики.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 312