В Ізюмській єпархії освятили храм на місці обрітення Височинівської ікони Богородиці

23 травня 2021 року, в Неділю про розслабленого, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив освячення літнього храму «Христа Спасителя, який зцілює розслабленого в овечій купелі» на місці явлення Казанської Височинівської ікони Божої Матері в селі Височинівка Зміївського району Харківської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Ізюмської єпархії.

Владика Єлисей також звершив Божественну літургію і заклав камінь у фундамент майбутнього храму на честь Височинівської чудотворної ікони Богородиці, а також освятив купальню біля джерела.

Митрополиту Єлисею співслужили клірики Зміївського благочиння і Вознесенського кафедрального собору.

Ієрарх УПЦ відзначив духовенство і благодійників церковними нагородами за труди на благо Церкви.

У своїй проповіді владика, зокрема, сказав: «І ось Христос ставить кожному з нас питання: А чи хочеш ти зцілитися? І якщо ми можемо відповісти: Так, хочу! – Христос не говорить нам: Жди ж тепер, щоб закипіли води, щоб зійшла сила. Він нам говорить: В такому випадку встань і ходи! <…> Як часто буває, що ми відчуваємо: ми могли б це зробити, зробити те, про що молимося, – але не робимо цього: нехай за нас це зробить Бог. І Бог не робить цього, бо Він дає нам будь-яку силу, щоб звершити свій шлях земний, життєвий, але за нас Він жити не може: за нас Він тільки зміг померти».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 570