В мережі Інтернет стартував фестиваль документального кіно «Міжнародна кіноасамблея на Дніпрі»

24 травня 2021 року в мережі Інтернет стартував фестиваль документального кіно «Міжнародна кіноасамблея на Дніпрі». Всього до перегляду буде представлена ​​41 стрічка режисерів з 12-ти країн: України, Білорусі, Німеччини, Грузії, Ірану, Іспанії, Республіки Сербської, Росії, Сербії, Чорногорії, США і Японії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт foma.in.ua.

Більшість стрічок було створено у 2020 році. Також глядачі побачать 14 прем’єр – фільми, створені у 2021-му. Подивитися фільми можна на сайті «Кіноасамблеї», програма кінофестивалю опублікована там же.

Як розповів генеральний директор «Кіноасамблеї», заслужений працівник культури України протоієрей Ігор Собко, глядачів чекає різножанрова кінопалітра. «Програма вийшла дуже хороша. До неї увійшли фільми різних тематичних напрямків і жанрів. Я впевнений, що кожен знайде для себе щось цікаве», – сказав отець Ігор.

Починаючи з 24 травня, кожен день на порталі публікують по 10 конкурсних фільмів, які будуть доступні для перегляду в період роботи фестивалю. Глядачі зможуть проголосувати за 10-бальною шкалою за картину, яка найбільш сподобалась, і таким чином буде визначено володаря Призу глядацьких симпатій.

«Дуже б хотілося активної участі глядача, щоб якомога більше людей знайшли час подивитися ці картини», – побажав директор «Кіноасамблеї».

Завершиться кінофорум 27 травня. Найближчим після цього часу будуть оголошені переможці «Кіноасамблеї», яких визначить міжнародне професійне журі. Очолить «суддів» письменник, режисер і продюсер Микола Пороховник.

Кращий фільм отримає Гран-прі – «Золоту кінолествицю». Режисери стрічок, які посіли перше, друге і третє місця, стануть володарями статуеток «Срібна кінолествиця», «Смарагдова кінолествиця» і «Бронзова кінолествиця».

Всі фільми – учасники «Кіноасамблеї» будуть доступні на сайті фестивалю до 30 травня включно.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 230