Верховний Суд відхилив позов “ПЦУ” про виселення родин священиків на Рівненщині

Настоятелі двох захоплених храмів на Рівненщині залишаться проживати разом зі своїми родинами у церковних будинках. Відповідні постанови, прийняті Верховним судом України, були опубліковані у Єдиному державному реєстрі судових рішень: 16 квітня 2021 року щодо протоієрея Ігора Гнатишина, настоятеля громади УПЦ у селі Нова Мощаниця Здолбунівського району та 19 травня щодо протоієрея Степана Корольчука, настоятеля громади УПЦ села Поліське Березнівського району. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Позови в обох випадках подали від імені громад “ПЦУ”, які у силовий спосіб забрали храми УПЦ у цих селах, а далі намагалися і родини священників, що понад двадцять років опікувались релігійними громадами, виселити із будинків.

«Слухання по цих справах відбувались у різних судових інстанціях країни і тривали не один рік, – прокоментувала ситуацію Раїса Приходько, правозахисниця Рівненської та Сарненської єпархій УПЦ для сайту СПЖ. – На мою думку, ці позови є цинічними з точки зору відношення до людини і антихристиянськими, адже їх подали представники релігійних громад, наголос на релігійних, які повинні сповідувати і жити за законами Христа».

Верховний суд України залишив без задоволення позови від громад “ПЦУ” села Нова Мощаниця та села Поліське. У рішенні зазначено, що подібні намагання, щодо позбавлення родин житла, є недоцільними та такими, що не відповідають нормам і принципам установленим європейським судом.

У рішенні Верховного суду України також вказано, що воно остаточне та оскарженню не підлягає.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 639