Ієрарх Румунської Церкви звершує паломництво до святинь Української Православної Церкви (оновлено)

25 травня 2021 року єпископ Бистрицький Венедикт, вікарій Клужської митрополії Румунської Православної Церкви прибув з візитом в Україну для паломництва у Свято-Успенські Почаївську та Київську лаври, а також до інших святинь Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Архієрея Румунської Церкви супроводжує протоієрей Димитрій Попеску, настоятель молдавсько-румунського приходу при Києво-Печерській Лаврі.

Єпископ Венедикт розпочав своє паломництво з Чернівців. Владика Венедикт відвідав консисторію Чернівецько-Буковинської єпархії та Миколаївський храм.

Ввечері цього ж дня єпископ Бистрицький Венедикт відвідав Богоявленський Кременецький жіночий монастир, де поспілкувався з митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм. Пізніше ієрарх Румунської Церкви вклонився святиням Почаївської Лаври.

27 травня з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра єпископ Бистрицький Венедикт звершив Божественну літургію в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері. Богослужіння проводилось церковнослов’янською та румунською мовами.

Преосвященному архіпастирю співслужили: викладач КДАіС ієромонах Пантелеімон (Мельник), протоієрей Димитрій Попеску, а також клірики Румунської Церкви та вихованці Київських духовних шкіл у священному сані. Богослужбові піснеспіви звучали у виконанні академічного хору під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало). Після завершення Літургії єпископ Венедикт на згадку про перебування в Київських духовних школах та служіння в Академічному храмі поставив підпис у напрестольному Євангелії храму.

За матеріалами прес-служби Чернівецько-Буковинської єпархії

сторінки у фейсбук протоієрея Дмитрія Попеску та сайту КДАіС

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2039