Архієпископ Феодосій освятив храм на честь святого великомученика Димитрія Солунського в Черкасах

27 травня 2021 року архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій звершив Чин Великого освячення храму на честь святого великомученика Димитрія Солунського на території Черкаського хімічного заводу «Азот». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Черкаської єпархії.

Будівництво церкви було звершено силами і засобами керівництва і співробітників підприємства.

Перед початком освячення владика Феодосій розповів парафіянам про важливе символічне значення священнодійств, які будуть зараз відбуватися, і привітав присутніх з тим, що вони є безпосередніми учасниками радісної події народження храму Божого.

Далі архієпископ Феодосій звершив Чин освячення нового храму, в престол якого була поміщена частка святих мощей преподобномученика Макарія, Переяславського і Канівського чудотворця.

Ієрарху співслужило духовенство Черкас.

Після завершення Чину освячення владика подякував керівництву і працівникам підприємства за труди, які вони зробили для будівництва Дому Божого і вручив орден святого великомученика Георгія Побідоносця директору підприємства Склярову Віталію Леонідовичу. Благословенні грамоти Черкаської єпархії були вручені співробітникам, які активно попрацювали у справі храмобудування, завдяки яким «АЗОТ» тепер має свій храм.

Наприкінці керівництво підприємства провело для владики та гостей екскурсію територією заводу.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 397