Митрополит Єлисей звершив освячення храму в Ізюмській Центральній міській лікарні

30 травня 2021 року, в неділю 5-у після Пасхи, про самаряниню, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив освячення храму в Ізюмській Центральній міській лікарні (ЦМЛ) Піщанської Божої Матері на честь святителя Луки, архієпископа Сімферопольського і Кримського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Ізюмської єпархії.

Після завершення чину освячення митрополит Єлисей виголосив проповідь та подякував голові відділу соціального служіння і милосердя архімандриту Симеону (Негрецькому), який несе послух духовного наставника в Ізюмській ЦМЛ за понесені труди та створення лікарняного храму.

Орденом святителя Луки, архієпископа Кримського були удостоєні архімандрит Симеон (Негрецький), Дмитро Іванович Зінов’єв і Надія Павлівна Пишняк; медаллю Піщанської ікони Божої Матері І ступеня була нагороджена Олена Свиридівна Ловас; грамотами Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вручили Костянтину Олександровичу Торянику, Ігорю Олексійовичу Алімову і Микиті Олександровичу Каракаю.

У дар новоосвяченому храму митрополит Єлисей підніс образ святителя Миколая, ктитор храму Микита Олександрович Каракай підніс в дар храму образ Божої Матері «Неопалима купина».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 321