Понад 4 тисячі осіб взяли участь у фестивалі «Покровське поле» під Одесою (фото, відео)

29-30 травня 2021 року відбувся масштабний молодіжний сімейний фестиваль на відкритому повітрі «Покровське поле» біля Покровського скиту Свято-Успенського монастиря в с. Маринівка Одеської області. Фестиваль відвідало понад 4000 осіб. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Організаторами заходу виступили Одеська єпархія УПЦ та благодійний фонд «Покров і милосердя».

Відкрив фестиваль митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел. Привітавши присутніх, владика підкреслив роль Української Православної Церкви в сучасному суспільстві, яка закликає всіх до добра, яке об’єднує.

Почесними гостями заходу стали митрополит Новокаховський і Генічеський Філарет, митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим, голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді архієпископ Обухівський Іона, архієпископ Южненський Діодор, глава Одеської райадміністрації Юрій Крук, голова Усатівської ОТГ Юрій Маковейчук та ін.

В підготовці та організації заходу взяли участь понад 100 священнослужителів Одеської єпархії УПЦ, волонтери та студенти. Безпеку учасників заходу забезпечили співробітники поліції, підрозділи ДСНС, чергування несли також бригади швидкої допомоги.

У програму фестивалю увійшли: туристичний маршрут, спортивні змагання, «Місто майстрів», бесіди біля вогнища, дитячі атракціони, аніматори, авторалі, вечірній концерт. Всім гостям було запропоновано вечерю. Крім того, бажаючі могли придбати продукти в Фудзоні.

О 22.00 в суботу архієпископ Діодор звершив традиційну молитву за згодою: сотні тих, хто залишилися на концерт, молилися про припинення пандемії.

Після концерту на нічліг залишилися понад 400 осіб, які розмістилися у 200 наметах.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 564