Мінсоцполітики та релігійні спільноти разом протидіятимуть домашньому насильству

Релігійні спільноти долучаються до реалізації програм запобігання та протидії домашньому насильству, у тому числі з огляду на зростання кількості випадків домашнього насильства, спричиненого наслідками пандемії COVID-19.

Питання практичної взаємодії Міністерства соціальної політики України та церков і релігійних спільнот обговорювалися під час наради з питань протидії домашньому насильству, яка відбулася 1 червня 2021 року в Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ІРС.

У зустрічі взяв участь заступник Голови Місії Синодального відділу Української Православної Церкви у справах сім’ї священик Іоанн Ружицький.

Заступниця Міністра соціальної політики з питань євроінтеграції Ольга Ревук поінформувала учасників зустрічі про основні напрями Державної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року, а також озвучила ті проблемні питання, над якими ще варто активно працювати.

«Потрібно пам’ятати, що за кожним випадком домашнього насильства залишається людина та її життя, безпека, які є найвищою цінністю держави, тому такі зустрічі покликані напрацьовувати певні механізми, завдяки яким буде мінімізовано проблему домашнього насильства», — сказала Ольга Ревук.

Учасники наради розглянули можливі першочергові заходи у сфері протидії домашньому насильству, які Мінсоцполітики може реалізувати у співпраці з церквами та релігійними організаціями. Зокрема, мова йшла про важливість проведення превентивних заходів для запобігати новим випадкам насильства, формування в суспільстві нульової толерантності до цього ганебного явища з урахуванням просвітницького потенціалу релігійних громад.

Присутні серед іншого обговорили напрямки практичної взаємодії, де можна об’єднати зусилля держави, церков і релігійних організацій для підтримки жертв насильства, у тому числі в умовах подолання соціально-економічних наслідків пандемії COVID-19.

До обговорення порушених питань долучився начальник відділу моніторингу за дотриманням європейських стандартів рівності Мінсоцполітики Петро Ткач.

  Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 134