Суд розпочав розглядати позов священика УПЦ у Садові на Волині щодо незаконного виселення його родини з церковного будинку

1 червня 2021 року відбулося підготовче судове засідання Луцького міськрайонного суду за позовом священика Волинської єпархії УПЦ Володимира Мелеся до парафії «ПЦУ» в селі Садів Волинської області, яка намагається виселити його родину з церковного будинку. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Священик просить суд скасувати рішення державного реєстратора про перереєстрацію права власності на його житловий будинок на громаду «ПЦУ». За клопотанням отця Володимира суд вирішив витребувати від селищної ради копії господарських книг на житловий будинок. Від приватного нотаріуса Наталії Курти суд вимагає копії реєстраційної справи, на підставі якої 15 травня 2020 року вона, маючи повноваження державного реєстратора, перереєструвала будинок.

На судове засідання як свідки викликані староста Садова Іван Шендюх і «священик» місцевої громади «ПЦУ» Назар Партика.

«Зазначені документи й свідки якраз і повинні підтвердити законність або незаконність дій державного реєстратора при реєстрації права власності на житловий будинок за громадою ПЦУ», – зазначають у Волинській єпархії УПЦ.

Нагадаємо, Суд зобов’язав правоохоронців внести до ЄРДР дані про незаконне оформлення права власності на церковний будинок у селі Садів, де проживає священник із неповнолітніми дітьми.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 275