Свято — кожній дитині. До Дня захисту дітей в єпархіях УПЦ відбулися благодійні акції

До Міжнародного дня захисту дітей у Вінницькій, Волинській, Горлівській, Запорізькій, Мукачівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Сімферопольській та інших єпархіях Української Православної Церкви були проведені святкові концерти, майстер-класи та благодійні акції — сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, дітлахи з особливими потребами і невиліковними хворобами, підлітки, які опинились у СІЗО, отримали в подарунок до свята одяг, іграшки, книги, солодощі й набори для творчості. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Клірик Вінницької єпархії настоятель Георгієвського храму м. Вінниці протоієрей Валерій Швець відвідав школу-інтернат та роздав діткам подарунки.

“Багато хто з нас зберігає спогади дитинства про тепло маминих рук, про бабусині казки на ніч, про татові жарти і сімейні свята. І нам важко уявити, що відчуває маленька дитина, від якої відмовились батьки або, що ще гірше, над якою батьки знущались, – зазначають у парафії. – Такі діти уявляють цей світ жорстоким, у якому так мало любові, турботи та безпеки… Напередодні Міжнародного дня захисту дітей, за ініціативою маленьких парафіян нашого храму було зібрано кошти на подарунки дітям, які проживають у будинку-інтернаті. Сподіваємось, що кольорові парасольки і різноманітні солодощі подарують радість їм у день свята”.

Керівник недільної школи «Сяйво» Наталія Рубан провела з вихованцями інтернату цікавий урок добра і любові.

У Міжнародний день захисту дітей священнослужителі Цуманського благочиння Волинської єпархії провели ІІІ Пасхальний фестиваль недільних шкіл “Христос – наша Пасха”.

Захід зібрав майже 300 учасників із селищ Цумань та Олика, сіл Карпилівка, Городище, Башлики, Берестяне, Залісочче та Метельне.

Долучився до святкувань і вікарний архієрей Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій.

“Свято вдалося на славу”, – зазначають організатори.

У Міжнародний день захисту дітей митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан і відповідальний за місіонерське служіння в Горлівській єпархії клірик Богоявленського кафедрального собору ієромонах Агафодор (Поляков) відвідали Центр соціальної реабілітації змішаного типу для інвалідів і дітей-інвалідів м. Горлівки.

У цей день вихованці Центру та студенти Горлівського автомобільно-дорожнього інституту підготували святкову постановку і привітали гостей. Всі діти отримали подарунки від єпархії.

Того ж дня ієромонах Агафодор (Поляков) і співробітниця єпархіального відділу соціального служіння та благодійності Лариса Кривоногов відвідали вихованців Дитячого соціального центру Горлівки та вручили їм подарунки до свята. А діти продекламували вірші та виконали пісні.

У Міжнародний день захисту дітей митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука відвідав вихованців православного дитячого будинку «Надія», привітав їх зі святом і вручив їм солодкі подарунки. Діти своєю чергою розповіли дорогому гостеві про успіхи, про те, як вони завершили навчальний рік, і поділилися своїми планами на майбутнє літо. Його Високопреосвященство побажав, щоб все, навіть найнеймовірніші задуми, втілилися в життя, і літо запам’яталося яскравими враженнями та неймовірними подіями.

Того ж дня благочинний церков м. Мелітополя протоієрей Максим Смирнов із козаками слободи ім св. прав. Петра Калнишевського відвідали Мелітопольський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей.

Також благочинний Мелітопольського районного благочиння архімандрит Макарій (Шадрін) відвідав зі святковим візитом дітей у Мирненському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. Священнослужитель провів бесіду про Великодні свята, Вознесіння і Трійцю, окропив дітлахів святою водою і передав від парафіян храму одяг. А викладач недільної школи «Виноград» Олена Семенівна провела майстер-клас із виготовлення виробів із фетру.

У День захисту дітей клірик Мукачівської єпархії настоятель Свято-Троїцького храму м. Мукачева протоієрей Ярослав Попович організував дітям з особливими потребами відвідини театру та сповнене живості спілкування.

У День захисту дітей глава Відділу фізичної культури і спорту Одеської єпархії ієрей Димитрій Чеботарьов разом із професійними спортсменами відвідали Одеський слідчий ізолятор для неповнолітніх.

У храмі на честь святителя Миколая Чудотворця, розташованому в 5-у оперативному корпусі, о. Димитрій звершив молебень. Після закінчення молебню священик передав благословення митрополита Агафангела, кожному ув’язненому було вручено Молитвослов і Євангеліє, солодка вода з цукерками, а від діючих спортсменів – спортивні костюми. Отець Димитрій звернувся зі словами підтримки до присутніх, зазначивши, що у них є час і можливість переосмислити своє минуле життя і з Божою допомогою визначити своє майбутнє.

Також у рамках проекту «Добро об’єднує» було організовано свято в День захисту дітей в школі для дітей із вадами слуху. Клірик Одеської єпархії протоієрей Святослав Мінаєв організував справжнє свято: солодка вата, частування, подарунки і найголовніше – дитячі посмішки. Для всіх присутніх виступали аніматори.

Волонтери центру «Благо» відділу благодійності і соціального служіння Полтавської єпархії разом із парафіянами храму апостолів Петра і Павла м. Полтави у супроводі керівника організації протоієрея Андрія Симона в Неділю 5-у після Пасхи звершили ряд святкових візитів до дітей із нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Цього разу відбувся візит до вихованців психіатричної лікарні імені Мальцева. Дякуючи небайдужим людям дітей вдалося пригостити різноманітними солодощами, а також порадувати канцелярськими товарами для творчого дозвілля.

З благословення митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря куратор Кримського дитячого хоспісу, керівник молодіжного відділу Сімферопольської єпархії ієрей Діонісій Волков і керівник благодійного фонду “Будемо милосердні” Нонна Бахарєва за підтримки волонтерів Сімферопольського відділення БФ «Клуб добряків» напередодні Дня захисту дітей провели святковий захід для дітей, які перебувають на лікуванні в дитячій клінічній лікарні.

Свято розпочалося з конкурсу малюнків та нагородження переможців грамотами і подарунками, а всіх учасників – заохочувальними призами. Продовжилася програма виступом аніматорів і шоу мильних бульбашок.

Також у ТРЦ «Меганом» відкрилася фотовиставка, приурочена до Дня захисту дітей. Організатором виставки став “Кримський дитячий хоспіс”. Фотороботи розповідають про життя сімей із невиліковно хворими дітьми. Запрошуються всі бажаючі.

Надати допомогу дітям під опікою хоспісу: найпростіший спосіб – відправити повідомлення зі словом КОРАБЛИК і сумою пожертви на номер 3434. Наприклад – «КОРАБЛИК 200». Оформити платіж на сайті: https://crimean-hospice.ru/pay або вказаними там реквізитами.

У Міжнародний день захисту дітей, з благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія, благочинний Білопільського церковного округу Сумської єпархії протоієрей Олександр Кривохижа відвідав Білопільський дитячий будинок-інтернат. Отець Олександр привітав дітей зі святом, побажав вихованцям, а також директору Турчин В.І. та персоналу закладу Божої допомоги в нелегкій справі піклування про ближнього, щирої любові й милосердя. Зустріч була завершена святковим концертом та подячним молебнем, після якого всі присутні були окроплені святою водою та отримали образ Феодорівської ікони Божої Матері.

Також благочинний Троїцького архієрейського собору протоієрей Олександр Кудряшов та учасники соціального служіння “Милосердний самарянин” відвідали своїх друзів із Центру соціально-психологічної реабілітації. Діти заздалегідь готувалися до свята, тому концерт був просто чудовий: малеча – гарна, а старші – розумні та креативні. Отець Олександр привітав дітей та передав їм подарунки – футболки, шкарпетки, інші речі повсякденного вжитку, а також морозиво.

 

Просмотров: 346