Якщо мирські закони протирічать Божественним, слід обирати заповіді Божі – Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

У своїй проповіді 6 червня 2021 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій виокремив три головні повчальні уроки, які ми маємо винести з Євангельської притчі про сліпого (Ін. 9: 1-38). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Предстоятеля, передусім, кожному треба закарбувати в пам’яті, що людина створена Господом із землі.

По-друге, як додав Архіпастир, сам Господь відкриває нам, що Він є Син Божий. «Господь запитав у сліпого, коли того вигнали геть фарисеї: “Чи віруєш ти в Сина Божого?”. Відповів сліпий, говорячи: “Хто ж то, Пане, Такий, щоб я вірував у Нього?” Промовив до нього Іісус: “І ти бачив Його, і Той, Хто говорить з тобою то Він!..” (Ін. 9: 35-38)», – процитував Євангеліє владика.

Третій повчальний урок, на думку Його Блаженства, лунає з вуст зціленого про те, що «грішників Бог не послухає; хто ж богобійний, і виконує волю Його, того слухає Він» (Ін. 9: 31).

«Коли ми, грішні, молимося Богу, але не шануємо Його, не творимо Його волю, не ставимо Бога на перше місце, то нашу молитву Бог чує, але не виконує. Ця молитва є безплідною, – пояснив він. – Для того щоб у людини була сильна молитва, людина повинна шанувати Бога, творити волю Божу».

А творити волю Божу, як нагадав Блаженніший владика, – це жити за Божественними законами, що описані у Святому Євангеліє і працях святих отців, та що диктує нам наша совість.

Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав примушувати себе завжди творити волю Божу та жити за заповідями, навіть якщо світ диктує нам інші правила.

«Іноді мирські закони йдуть у протиріччі з заповідями Божими. В такому випадку треба вибирати Божественні заповіді», – порадив владика та пояснив, чому: «Тому що людська правда, яка б вона не була красива і багатообіцяюча, якщо не узгоджується з правдою Божою, несе людині смерть і руйнування. А правда Божа, якою б не була гіркою, несе людині солодкість життя».

Саме тому, як підсумував Предстоятель, треба завжди вибирати правду Божу, тоді й наша молитва буде сильною, і благодать Божа допомагатиме крокувати земним шляхом до вічного спасіння.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 458