Ієрархи УПЦ взяли участь у святкуваннях з нагоди вшанування Собору святих мучеників Холмських і Підляшських в Польщі

5-6 червня 2021 року на запрошення архієпископа Люблінського і Холмського Авеля (Польська Православна Церква) митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії взяли участь у святкуваннях з вшанування пам’яті Собору святих мучеників Холмських і Підляшських у місті Холм (Польща). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Житомирської єпархії.

5 червня  ієрархи Української Православної Церкви співслужили архієреям Польської Православної Церкви: архієпископу Люблінському і Холмському Авелю, архієпископу Перемишильсько-Горлицькому Паїсію, єпископу Семятичському Варсонофію за звершенням урочистого всенічного бдіння.

Після завершення вечірнього богослужіння митрополит Никодим та єпископ Пимен взяли участь у заупокійній панахиді на місці поховання невинно вбитих мешканців села Верховини, які втратили життя за православну віру 6 червня 1945 року. Тоді було страчено близько 200 громадян.

6 червня, в день пам’яті святих мучеників Холмських і Підляшських, відбулась Божественна літургія у храмі на честь Іоанна Богослова міста Холм. Після завершення богослужіння архієреї, духовенство та віряни звершили урочистий хресний хід навколо храму. Завершилися урочистості вітальним словом присутніх архіпастирів.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 455