Митрополит Вінницький Варсонофій звершив освячення храму у селі Лука-Мовчанська

7 червня 2021 року митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив освячення нового престолу і храму на честь Воздвиження Хреста Господнього у селі Лука-Мовчанська Жмеринського району Вінницької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархії архімандрит Аркадій (Сенчуківський), духівник благочиння протоієрей Ярослав Дячина, настоятель храму протоієрей Георгій Собко та духовенство Жмеринського благочиння.

Храм у цьому селі є старовинним і заснований ще у 1884 році. Коли почалася Друга світова війна і багато церков постраждали, в місцеві села прийшли румуни й почали відновлювати храми. Вони встановили тут тимчасовий престол (у 1941р., про це свідчить напис з середини вітхого престолу). Священик Георгій Собко служить в селі три роки й саме він розпочав виготовлення нового престолу та реконструкцію храму.

По завершені богослужіння митрополит Варсонофій подякував настоятелю і помічникам за працю на парафії.

Раніше, 5 червня, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив освячення престолу і храму на честь святителя Миколая в селі Олександрівка цього ж благочиння.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 304