Митрополит Вінницький Варсонофій звершив освячення храму в селі Олександрівка

5 червня 2021 року митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив освячення престолу і храму на честь святителя Миколая в селі Олександрівка Жмеринського району Вінницької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Митрополиту Варсонофію співслужили секретар єпархії архімандрит Аркадій (Сенчуківський), благочинний Жмеринського округу протоієрей Ярослав Коромчевський, настоятель храму протоієрей Василій Василічишен та духовенство благочиння.

За літургією з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія настоятель храму протоієрей Василій Василічишен був нагороджений богослужбовою нагородою – палицею.

Храм будували та оздоблювали протягом 30-ти років. Попри постійні перепони від представників спочатку “УПЦ КП”, потім “ПЦУ” протоієрей Василій Василічишен постійно працював над храмом: була добудована дзвіниця, побудовано притвор, зроблений повністю ремонт всередині та зовні.

По завершені богослужіння митрополит Варсонофій привітав жителів села з освяченням храму та подякував настоятелю і парафіянам за працю на славу Христової Церкви, а також усім тим, хто в різні часи потрудився над будівництвом Божого дому і продовжує допомогати сьогодні.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 289