«Не бійся». 8 способів перемогти страх – священик Ростислав Валіхновський (відео)

«Не бійся, тільки віруй» (Лк. 8: 50), – читаємо у Святому Письмі. Господь неодноразово зі сторінок Євангелія закликає нас до цього. Та як de facto нічого не боятись у житті? Є вісім тез, які допоможуть християнину не боятися.

По-перше, треба усвідомити, що все в нашому житті відбувається за промислом Божим і за Його попущенням. По-друге, що ніщо не зможе нас відлучити від Божої любові. По-третє, Божий спадок тільки для зрілих християн, тому ніякої малодушності і боягузтва. Четверта теза про те, що спокуси і випробування – це іспит нашого земного життя, який можна скласти успішно, лишень керуючись Його заповідями. По-п’яте, Божа благодать відступає для того, щоб ми пізнали свої немощі й те, що без Божої допомоги нам нікуди. По-шосте, як би не було нам важко і страшно, слід пам’ятати: Господь ніколи не попускає впасти у спокусу, що вища за наші сили. Наступний приклад перемоги людини з Божою допомогою над страхом, злом і відчаєм ми знайдемо у життєписах і працях святих отців. І восьма теза нам у допомогу: той, хто дивиться на життєві страждання, труднощі і скорботи крізь призму вічності, уже переміг і став ближчим до Бога.

Отець Ростислав у черговому випуску програми «Духовний імунітет» наводить 8 перевірених тез, як християнину не боятися в житті.

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує чергове відео з циклу проекту «Духовний імунітет» зі священиком Ростиславом Валіхновським, заслуженим лікарем України.

Дивіться також інтерв’ю: Священник-лікар Ростислав Валіхновський: Головні ліки — Кров і Тіло Христові

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 593