У поліції прокоментували інцидент нападу на автомобіль митрополита Варсонофія у Вінниці

У Вінницькому відділі комунікації поліції прокоментували інцидент з нападом на автомобіль митрополита Вінницького та Барського Варсонофія. Відповідний коментар опублікувала прес-служба Вінницької єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Рано вранці 5 червня 2021 року біля Хрестовоздвиженського храму у місті Вінниця невідомий чоловік побив автомобіль, розтрощив архієрейський посох, пошкодив церковне начиння.

Керівник відділу комунікації поліції Анна Олійник прокоментувала ситуацію для прес-служби єпархії так: “Одразу після повідомлення поліцейські розпочали пошуки зловмисника. Його затримали близько 16-ї години у місті Вінниця. До цього його родичі оголосили чоловіка в розшук. Через певні сімейні обставини він пішов з дому і ніхто не знав де він знаходиться.

Зловмисника (83-ого року народження) затримали й опитали, він перебував у стані алкогольного сп’яніння і ніяким чином не пояснював своїх дій. За фактом хуліганства відкрито кримінальне провадження за ч.2. ст. 296 ККУ. Наразі проводяться необхідні слідчі дії у кримінальному проваджені”.

Також у єпархії відзначили, що чоловік, напередодні, у п’ятницю 4 червня, на своєму автомобілі приїжджав до Браїлівського монастиря, де цікавився місцезнаходженням митрополита Варсонофія. Він запитував у монахинь “чому Москва передає сюди гроші?”, що, як наголошують у єпархії, не відповідає дійсності.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1459