У Конотопській єпархії освячено домовий храм, в Чернівецькій — оновлений престол

Архієпископ Конотопський і Глухівський Роман звершив освячення домового храму на честь великомученика Димитрія Солунського в с. Юр’єве, єпископ Герцаївський Силуан освятив оновлений престол та іконостас церкви на честь святителя Миколая в с. Над’ярне (Фундоє). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Конотопської та Чернівецько-Буковинської єпархій.

5 червня 2021 року, у день пам’яті преподобної Єфросинії, ігумені Полоцької, архієпископ Роман звершив освячення домового храму на честь великомученика Димитрія Солунського в селі Юр’єве Путивльського району Сумської області. Його Високопреосвященству співслужив благочиння Путивльського благочиння протоієрей Олександр Чурочкін та духовенство благочиння.

3 червня, у день пам’яті святих рівноапостольних Константина і Єлени, з благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, єпископ Герцаївський Силуан звершив освячення оновленого престолу та освятив іконостас на парафії на честь святителя Николая села Над’ярне (Фундоє) Герцаївського благочиння та очолив Божественну літургію.
Владиці співслужили секретар Чернівецько-Буковинської єпархії архімандрит Никита, благочинний Глибоцького округу митрофорний протоієрей Іоанн Горда, благочинний Герцаївського округу митрофорний протоієрей Павел Думітру, настоятель парафії митрофорний протоієрей Василій Казак та духовенство єпархії.
Після завершення богослужіння, від імені митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія архімандрит Никита вручив подячні грамоти настоятелю, вірянам та ктиторам.

Просмотров: 354