Митрополит Сергій звершив чин освячення храму у с. Гніздичне, побудованого замість захопленого “ПЦУ”

10 червня 2021 року, у день свята Вознесіння Господнього, у селі Гніздичне Збаразького району на Тернопільщині митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій звершив чин освячення нового храму, що побудували замість захопленого прихильниками “ПЦУ”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Тернопільської єпархії.

Митрополиту Сергію співслужив настоятель храму на честь Вознесіння Господнього протоієрей Степан Балан, а також сонм кліриків Тернопільської та сусідніх єпархій, що прибули на урочистість.

“Віряни православної громади села Гніздичне мріяли про новий храм, і тільки завдяки фінансовій допомозі благодійника Біби Андрія Васильовича їхня мрія стала реальністю у такий короткий термін. Досить швидко та оперативно був зведений величний храм, іконостас, опалення, церковний будинок-школа Закону Божого для діток”, – інформують в єпархії.

Відтепер православні віряни села Гніздичне мають можливість молитися за богослужінням вже у новозведеному храмі, оскільки попередній у них відібрали.

«Ми не можемо висловити всю радість, всю вдячність та всі ті особливі духовні відчуття, що ми сьогодні пережили. Без такої посильної фінансової допомоги ми б нізащо не змогли побудувати такий прекрасний Божий храм. Хотілося б щиросердечно подякувати за доброту та жертовну допомогу Андрію Васильовичу, яку він забезпечив тим приходам, що зазнали захоплень, зокрема, і у селі Гніздичне. Тому, хотілося б побажати благодійнику  духовної радості, спокою, достатку, щоб милосердний Господь охороняв від усіх спокус та давав сили і надалі так жертовно служити Богові та народу. У нашому храмі Вознесіння Господнього завжди буде звершуватися щира молитва за його сім‘ю та команду», – зазначив настоятель храму у с.Гніздичне протоієрей Степан Балан.

Нагадаємо, що 3 березня 2019 року прихильники «ПЦУ» за допомогою бійців «Правого сектору» захопили Свято-Преображенський храм у селі Гніздичне. Віруючих канонічної Церкви, які зайшли в храм для переговорів, побили і вигнали на вулицю. У розпорядження Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ тоді потрапило відео, на якому чітко видно, як скандальний «клірик Київського патріархату» Іван Лесик та інші активісти «ПЦУ/УПЦ КП» б’ють парафіянок Української Православної Церкви в селі Гніздичне. 

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2837