Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Запоріжжі (+відео)

11 червня 2021 року, у день пам’яті святителя Луки Кримського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Покровському соборі Запоріжжя, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, митрополит Святогірський Арсеній, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Путивльський Антоній, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, архієпископ Арцизький Віктор, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Угольський Симеон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство собору, єпархії та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до вірян зі словом проповіді. Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам про Вознесіння Господа Іісуса Христа, про дію Святого Духа в людях та про подвиг святителя Луки Кримського.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії, про лікарів та одужання хворих.

Священнослужителі також звершили чин славлення перед іконою святителя Луки Кримського. Предстоятель прочитав молитву святому.

Після відпусту виголосили многоліття. Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав митрополита Запорізького і Мелітопольського Луку з днем тезоіменитства та з майбутнім 50-річчям. Архіпастир побажав, щоб роки життя владики «були осяяні перемогою над усяким злом» та нагородив митрополита орденом преподобного Іова Почаївського I ступеня.

Митрополит Лука від імені запорізької пастви подякував Предстоятелю за архіпастирський візит – «візит не начальника, а батька».

Нагадаємо, у день свята Вознесіння Господнього Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Флорівському монастирі столиці. 

  Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2973