Предстоятель: Якщо світ примушує чинити зло, то духовна людина має, подібно здоровій рибі, – плисти проти течії

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій зауважив у своїй проповіді 11 червня 2021 року в Запоріжжі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав, що Господь Своїм Воскресінням і Вознесінням подарував нам здатність через Причастя Святих Тіла і Крові Христових вміщувати в собі вічне життя і Його благодать.

За словами Архіпастиря, Божа благодать наповнює всяке любляче Бога серце і зміцнює в боротьбі зі світом гріховним і з самим собою. А вести боротьбу з гріхам повинна кожна людина.

«Це найголовніший подвиг людини на землі – боротися проти свого гріха і проти того гріха, що навколо нас, – продовжив він. – Не здаватися йому, противитися йому. Та людина, яка протидіє гріху, наповнюється благодаттю життя».

Блаженніший владика пояснив, чому важливо жити за Законом Божим і противитися злу, провівши наступну аналогію. «Ми знаємо, якщо риба вмирає, то вона пливе за водою, а якщо риба жива, то вона пливе проти течії. Так і людина. Якщо людина вмирає духовно, то робить те, що світ їй каже: чи то добре, чи то погане. А якщо вона духовно жива, то намагається робити тільки те, що добре», – резюмував владика.

  Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 601