Предстоятель очолив чин наречення архімандрита Паїсія (Шинкарьова) в єпископа Костянтинівського (+відео)

12 червня 2021 року у Свято-Троїцькому храмі Свято-Пантелеймонівського жіночого монастиря Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив чин наречення архімандрита Паїсія (Шинкарьова) в єпископа Костянтинівського, вікарія Горлівської єпархії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Участь у нареченні також взяли митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан та вікарні архієреї.

За уставною традицією архімандрит Паїсій звернувся до Предстоятеля зі Словом при нареченні.

Чин наречення во єпископа зберігся від давньої практики, згідно з якою кандидат в єпископський сан обирався кліриками та народом, а потім йому про це урочисто об’являли і він давав згоду на рукопокладення. У сучасні практиці у чині наявні такі елементи: новообраному зачитується указ про призначення його на єпископську кафедру, він висловлює згоду, після чого звершується короткий молебень. Після відпусту ставленник звертається до Предстоятеля та архієреїв з особливим словом, потім виголошується многоліття. На завершення Блаженніший владика окроплює новообраного святою водою і він отримує благословення від усіх присутніх єпископів. 

Священний Синод УПЦ ухвалив рішення про обрання архімандрита Паїсія (Шинкарьова) єпископом Костянтинівським на останньому засіданні 12 травня 2021 року.

Нагадаємо, 11 червня Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав Запорізьку єпархію.

  Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2514