У Мукачівській та Херсонській єпархіях ієрархи УПЦ освятили престоли

13 червня 2021 року, у 7-му неділю після Пасхи Христової, в неділю святих отців 1-го Вселенського Собору, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор освятив оновлений святий престол у Вознесенському храмі села Березники Свалявського благочиння на Закарпатті, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн і митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон освятили престол у Вознесенському літньому храмі Димитріївської парафії в смт Асканія Нова Херсонської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Мукачівської та Херсонської єпархій.

Після завершення Божественної літургії у Вознесенському храмі села Березники було звершено хресний хід довкола храму, після чого архіпастир звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді.

Митрополит Феодор висловив щиру подяку настоятелю храму протоієрею Георгію Роман за труди на славу Святої Православної Церкви.

Освячення нового мармурового престолу у Вознесенському літньому храмі Димитріївської парафії в смт Асканія Нова відбулося перед початком Літургії.

На завершення богослужіння правлячий архієрей привітав усіх присутніх зі святом та побажав, щоб Пресвята Богородиця завжди покривала Своїм Материнським покровом парафіян.

Просмотров: 572