В Офісі Президента пояснили, що поважають почуття віруючих

«Безумовно, слова Президента не мали ні найменшого відношення до заходу Української православної церкви і тим більше до почуттів та емоцій вірян».

Так радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі, переданому Укрінформу, прокоментував поширювані у ЗМІ висловлювання Президента України Володимира Зеленського щодо заходів біля Верховної Ради, які пройшли 15 червня 2021 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні в урядовому кварталі одночасно проходили два заходи. Спочатку почався масовий молебень вірян Української православної церкви. А трохи пізніше в іншій локації пройшла чергова малочисленна «протестна» акція політичної партії ОПЗЖ», – зазначив Михайло Подоляк.

Радник Президента наголосив, що «безумовно, слова Президента не мали ні найменшого відношення до заходу Української православної церкви і тим більше до почуттів та емоцій вірян».

«Це треба чітко і недвозначно підкреслити», – сказав він.

М. Подоляк також закликав не спекулювати на темі релігії політиків та ЗМІ. «Як мінімум, це буде етично. Як максимум, це буде професійно», – підсумував він.

Нагадаємо, понад 20 тисяч віруючих і духовенство з різних єпархій Української Православної Церкви звершили молитовне стояння біля Верховної Ради України та Адміністрації Президента, аби засвідчити свою приналежність до УПЦ та захистити канонічну Церкву від антиконституційних законів і дискримінації. 

  Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2789