МОЛИТВА. 10 порад від священика Ростислава Валіхновського

Якою має бути наша молитва, щоб вона була міцною і почутою Богом? Є 10 тез, які допоможуть християнину у звершенні молитовного подвигу. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує чергове відео з циклу проекту «Духовний імунітет» зі священиком Ростиславом Валіхновським, заслуженим лікарем України.

По-перше, слід пам’ятати, що молитва – це розмова з Богом. По-друге, у цьому сокровенному діалозі двох: людини і самого Творця, – християнин, якщо він дійсно щирий у молитвах, обов’язково отримує відповідь. По-третє, молитва має бути уважною, причому це увага до слів молитви і нашого серця, і нашого розуму. Теза четверта: просити в Бога треба не нікчемного, що може образити Його, а найголовнішого – зцілення від гріхів і зцілення для душі. По-п’яте, ми повинні бути справжніми в молитві, молитися не стільки словами, як серцем. Теза шоста: до і після піднесення до Господа своєї молитви нам слід перебувати у смиренному, сконцентрованому стані. Тоді ми не розгубимо благодаті, а плоди молитви дійсно примножаться. Сьому тезу нам підказує безпосередньо апостол Павел: «Безупинно моліться!» (1 Сол. 5: 17). Теза восьма: молитися слід за Молитвословом, де ми знаходимо і свідчення виконання святих заповідей, і славослів’я за Його милості, і захист від спокус. По-дев’яте, наше молитовне правило має бути у кожного своє, але – щире. І десяту тезу маємо добре усвідомити: молитва – це праця і труд, це «кров і піт». І ще – ні в якому разі не можна шукати насолод і духовних емоційних суперпереживань, це шлях до згуби. Християнська молитва має лунати у смиренні, в тиші, не напоказ.

Дивіться також інтерв’ю: Священник-лікар Ростислав Валіхновський: Головні ліки — Кров і Тіло Христові

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 373