Керуючий справами УПЦ зустрівся з митрополитом Гір Ліванських Силуаном

17 червня 2021 року Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, в рамках свого перебування в межах Антіохійської Православної Церкви, зустрівся з митрополитом Гір Ліванських Силуаном. Зустріч пройшла в робочій резиденції митрополита Гір Ліванських в Бруммані. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

Митрополит Антоній привітав владику Силуана від імені Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, розповів про сьогодення Української Православної Церкви. В ході відкритого братського спілкування було обговорено широке коло питань, що стоять на порядку денному, а також сучасні виклики, які стоять перед всією Православною Церквою. Також владика Антоній подякував митрополиту Силуану за благословення і сприяння в організації на території його єпархії різдвяних та пасхальних богослужінь для української діаспори, які регулярно звершують священики УПЦ, що приїжджають до Лівану.

Митрополит Силуан особливо наголосив на відповідальності служіння Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, відзначив його смирення і твердість у відстоюванні канонічної чистоти Православ’я. Митрополит Силуан подарував митрополиту Антонію книгу про храми митрополії Гір Ліванських.

На зустрічі були присутні: заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, представник Руської Православної Церкви в Бейруті архімандрит Філіп (Васільцев) і протосингел митрополії Гір Ліванських архімандрит Антоній (Бітар).

У той же день делегація Української Православної Церкви вилетіла до Києва.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 266