Співробітники ВЗЦЗ УПЦ взяли участь у науковій конференції з нагоди 25-річчя ВРЦіРО

17 червня 2021 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія співробітники Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви священник Сергій Шульгач та професор С. М. Бортник взяли участь у науковій конференції «Роль і місія Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у встановленні громадянського суспільства та української державності», яка відбулася з нагоди  25-річчя ВРЦіРО. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

У конференції також взяли участь голови та представники ряду релігійних організацій України, науковці з провідних університетів, правозахисники, керівники фондів і товариств. Зокрема, із вступним словом виступив перший президент України Л. М. Кравчук.

Під час конференції обговорювалися теми історичного аналізу створення та діяльності ВРЦіРО, її ролі у формуванні та реалізації державної політики у сфері свободи совісті, міжнародного та дипломатичного аспектів діяльності Ради. Також відбулася презентація ювілейного видання з історії ВРЦіРО, яке включає збірник документів з початку її створення до сьогодення.

Серед інших на конференції виступив С. М. Бортник, який наголосив на необхідності збереження в діяльності ВРЦіРО балансу між етнічним та конфесійним. Він підкреслив, що під «українським» в релігійній сфері треба розуміти не тільки те, що безапеляційно захищає державні позиції, а й те, що більш адекватно показує розмаїття поглядів громадянського суспільства України, тобто реальних практикуючих віруючих. Також він згадав про вирішальну участь представників УПЦ під час кризи 2014 роки, коли наша Церква головувала у ВРЦіРО та готувала проекти важливих документів від імені всієї релігійної спільноти України.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 161