Харківська духовна семінарія оголошує набір на навчання

Харківська духовна семінарія, Іконописна школа та Регентсько-співацькі курси розпочинають прийом документів для вступу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Харківської єпархії.

Подати документи можна з 22 червня до 30 серпня 2021 року з 9:00 до 15:00 щоденно, крім суботи, неділі, великих та двунадесятих свят.

Також можливе подання документів (сканкопій) на електронну пошту: [email protected]. У такому випадку, оригінали документів необхідно буде донести під час вступних іспитів.

Дізнатися про правила прийому можна дізнатися за посиланнями:

Денне відділення ХДС
Заочне відділення ХДС
Регентсько-співацьке відділення ХДС
Іконописна школа ХДС

Харківська духовна семінарія імені апостола і євангеліста Іоанна Богослова – вищий духовний навчальний заклад Української Православної Церкви, що здійснює підготовку кандидатів для пастирського служіння та богословів згідно з Церковним освітнім стандартом базової вищої духовної освіти.

У Харківську духовну семінарію приймаються особи православного віросповідання чоловічої статі у віці від 17 до 35 років, які мають повну загальну середню або вищу освіту, неодружені або одружені першим шлюбом та священнослужителі, що здійснюють парафіяльне служіння.

У Духовній семінарії існують стаціонарна і заочна форми навчання. Термін навчання – 4 роки. Студентам стаціонарної форми навчання безкоштовно надається 4-х разове харчування та проживання в гуртожитку.

Підготовка кандидатів для пастирського служіння здійснюється через засвоєння ними православного віровчення, основ духовного життя та пастирського служіння, християнських норм моральності, а також через прищеплення любові до православного богослужіння.

Після закінчення семінарії студенти захищають випускну кваліфікаційну роботу. Випускникам видається диплом про базову духовну вищу освіту з присвоєнням кваліфікації бакалавра Православного богослов’я (теології).
Також при Харківській духовній семінарії функціонують іконописна школа, регентсько-співацькі курси та богословсько-педагогічні курси.

Іконописна школа при Харківській духовній семінарії почала свою діяльність у 2001 році. Метою школи є пізнання техніки стародавніх майстрів: в рисунку, живописі, композиції тощо. Заняття проходять за унікальною авторською методикою викладання в комбінуванні з класичним підходом до навчання – копіювання стародавніх взірців. Основою для майбутніх майстрів іконопису становить навчання за програмою, що нерозривно пов’язана з традиціями Троїце-Сергієвої Лаври та візантійської школи. Навчання в іконописній школі містить вивчення мистецтва стародавніх майстрів, до якого входять рисунок, реставрація та іконописна майстерність, а також основ Православного віросповідання. До іконописної школи при ХДС приймаються особи чоловічої і жіночої статі, які бажають навчитися особливостей техніки іконопису. Термін навчання – 4 роки.

Регентсько-співацьке відділення Харківської духовної семінарії готує регентів-псаломщиків церковних хорів Української Православної Церкви. Термін навчання складає 2 роки. На регентські курси приймаються особи чоловічої і жіночої статі. Навчання проводиться за двома напрямками – регентські та співацькі курси – в залежності від рівня музичних даних та рівня освіти абітурієнтів. Регентські курси розраховані на студентів або випускників середніх та вищих спеціальних музичних навчальних закладів. Можуть бути допущені до навчання абітурієнти, які закінчили тільки музичну школу. Велике значення має досвід співу у церковному хорі. Співацькі курси розраховані на абітурієнтів, які мають музичні дані, але не мають музичної освіти. Студенти навчаються основ музичної грамоти, чистоті інтонування, співу у 2-3 голоси.

Богословсько-педагогічні курси створені на базі ХДС у 2002 році та розраховані на три навчальні роки. На курсах викладають священнослужителі єпархії, викладачі ХДС, кваліфіковані православні педагоги. На курси приймаються педагоги та миряни інших професій для підготовки їх до духовно-просвітницького, катехізаторського та педагогічного служіння Церкві. Заняття на курсах проводяться у вечірній час два рази на тиждень.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 763