Молодики, які жорстоко побили сина священника із с. Садів на Волині, понесуть покарання

17 червня 2021 року Луцьким міськрайонний суд Волинської області виніс ухвалу, якою скасував  постанову старшого слідчого СВ Луцького РВП ЛВП ГУНП у Волинській області Ізай І. М від 22 червня 2020 року про закриття кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019030130000419 від 1 квітня 2019 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Нагадаємо що 31 березня 2019 року, син активістів “ПЦУ” Невідомський Максим разом із групою молодиків, на грунті релігійної ворожнечі, жорстоко побили сина священника УПЦ Мелеся Василя, спричинивши останньому перелом кісток черепа, оболонкові гематоми, крововиливи.

Відомості про кримінальне правопорушення були внесені в Єдиний державний реєстр досудових розслідувань 01 квітня 2019 року.

З моменту вчинення злочину пройшло більше як 2-ва (два) роки, а злочинці і надалі на волі та не понесли жодного покарання.

Це вже вдруге скасовується постанова про закриття кримінального провадження.

Так, 18 липня 2019 року, слідча Ізай І. М., вже виносила постанову про закриття кримінального провадження, яка ухвалою слідчого судді  Луцького міськрайонного суду від 07 жовтня 2019 року, була скасована. Причому слідчим суддею, було надано обов’язкові для виконання вказівки.

Проігнорувавши як вказівки слідчого судді, так і вказівки прокурора, слідча Ізай І. М. повторно, 22 червня 2020 року винесла постанову про закриття кримінального провадження у даній справі, вказавши що не можливо встановити особу, яка побила сина Мелеся В. В.

Притому вказану постанову слідча Ізай І. М. не надіслала потерпілому Мелесю В. В., тим самими позбавила його права та можливості оскаржити у суді постанову про закриття кримінального провадження.

Попри такі грубі порушення вимог законодавства, слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області своєю ухвалою від 17 червня 2021 року  вдруге скасував постанову про закриття кримінального провадження, через невиконання слідчою Ізай І. М. вказівок  Луцького міськрайонного суду Волинської області, викладених в ухвалі від 07 жовтня 2019 року та не виконання вказівок прокурора від 14 жовтня 2020 року та від 08 травня 2020 року. Слідчим суддею встановлено, що досудове розслідування проведено не у повному обсязі.

Слід зазначити, що процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснює прокурор Шпота О. В., який не вбачав підстав для скасування постанов про закриття кримінального провадження та погоджувався із ними.

Не хочеться вірити що у правоохоронних органах України працюють некомпетентні спеціалісти, як і не хочеться вірити що спеціалісти правоохоронних органів України можуть «КРИШУВАТИ» злочинців, які ламають кістки черепів православних християн, на тлі релігійної ненависті.

Віримо що правосуддя в Україні є, і злочинці які винні у побитті сина священника Мелеся Василя, рано чи пізно, обов’язково понесуть заслужене покарання.

Ухвала слідчого судді Луцького міськрайонного суду від 17 червня 2021 року, як раз це і підтверджує.

Просмотров: 923