Привітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія з нагоди Дня медичного працівника

Дорогі лікарі, медичні працівники!

 

Протягом двадцяти семи років, у третю неділю червня, в Україні відзначають день медичного працівника. Сьогодні саме такий день і ми особливо вшановуємо людей вашого покликання. Однак почуття вдячності пробуджуються і живуть в нас не лише протягом одного календарного дня. Мільйони українців зберігають в своєму серці відчуття вдячності людям у білих халатах протягом всього свого життя, підносячи за їх здоров’я щирі і теплі молитви до Господа.

Адже саме завдяки вашому милосердю ми маємо надію на те, що у скрутний час ваші пацієнти будуть уважно вислухані та втішені.

Завдяки вашій відданості своїй справі ми можемо розраховувати на те, що за будь-яких умов ви докладете максимум зусиль задля нашого одужання.

Саме ваш високий професіоналізм дає нам відчуття, що якою б складною не була хвороба, ви відшукаєте необхідний засіб для її подолання.

Особливий виклик ви прийняли у 2020 році, коли світ опинився перед небаченою досі загрозою – коронавірусною хворобою COVID-19, яка за останніми даними вразила близько ста вісімдесяти мільйонів людей у всьому світі – з яких майже чотири мільйони померло.

Саме лікарі та медичні працівники вийшли на захист життя і здоров’я людей, прийнявши особистий виклик смертоносного вірусу. Наражаючи на небезпеку власні родини, ви рятували інших.

Нам важко навіть уявити, яких зусиль коштувало медикам в короткий час розробити і запровадити протоколи лікування цієї досі невідомої хвороби в умовах недосконалої медичної системи та відсутності достатнього фінансування. Скільки старань довелося докласти, щоб допомогти хворим і важкохворим пацієнтам, а також призупинити стрімке розповсюдження хвороби, донести до свідомості людей важливість профілактики.

Безумовно, в усіх наших добрих справах Керівником виступає Сам Господь. Однак ми знаємо, що Спаситель не діє в людині без особистого її на то бажання. Господь є Серцезнавцем, а тому знає, що і в кого є за душею і відає, хто щиро бажає допомагати ближнім, віддаючи на то всі свої сили й навички.

Одним Ви даруєте гарний настрій та підтримуєте впевненість, що незабаром лікування завершиться і вони зможуть повернутися до звичайного ритму життя. Для інших – Ви, можливо, є останньою надією на те, що вони рано чи пізно позбудуться свого недугу, а поки треба довіритись Богу та слідувати приписам лікарів.

Наша Свята Православна Церква невпинно підносить молитви за здоров’я лікарів та всіх медичних працівників.

В день відзначення вашого професійного свята прийміть від нас щиру подяку за вірність справі, яку обрали, за мужність, проявлену перед обличчям хвороби, і милосердя до тих, хто потребує допомоги, за вміння приймати рішення і діяти в найскладніших ситуаціях. Пам’ятайте, що Господь бачить і знає про всі ваші недоспані ночі й врятовані життя, Йому відомо про ваші вмілі руки і чуйне серце!

Тож, нехай Всемилостивий Бог дарує всім вам здоров’я і довголіття, зміцнить духовні сили, щоб і надалі ви могли служити на благо боголюбивого українського народу і нашої Батьківщини!

Молитвами святих покровителів лікарів – преподобного Агапіта Печерського, святих безсеребреників Косми і Даміана, святого апостола та євангелиста Луки, святителя Луки Кримського –  хай Господь допомагає і укріпляє вас на служіння!

Прикликаю на Ваші труди Боже благословення.

З повагою,

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

Просмотров: 1070