Предстоятель розповів про образи Трійці в людині та природі (відео)

У своїй проповіді в день свята П’ятдесятниці Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій розповів, як кожній людині зберегти у собі благородний образ Троїчеського Божества та ділитися з іншими тільки думками позитивної сили. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словом Предстоятеля, найяскравішим неживим творінням Божим у світі, що носить на собі печатку Троїчеського Божества, є сонце.

«Сонце – це розпечена куля, від якої відходять промені світла, що осяюють землю і всі творіння Божі. Від сонячного світла йде тепло, яке все зігріває і дає силу для плодоріддя, для життя. Ми кажемо: “Сонце світить. Сонце гріє. Сонце зійшло”. Одне сонце, а має три дійства. Як-то Бог: Отець, Син Божий і Святий Дух, – Триєдиний», – провів таку аналогію Архіпастир.

Також, як відзначив Його Блаженство, образ Святої Живоначальної Трійці носить на собі кожна людина.

«Кожна людина має розум (образ Бога Отця), який має властивість постійно народжувати думку (образ Бога Сина). А думка несе з собою енергію, силу (образ Духа Святого)», – зазначив владика та зауважив про силу думки: «І ми керуємо своїми думками, як, наприклад, керуємо своїми дітьми або кимось іншим. Ми кажемо дитині: «Не роби того», – і дитина не робить. Тобто наші думки мають силу».

Водночас Блаженніший владика застеріг, що наші думки можуть мати як позитивну, так і негативну силу.

«Якщо ми “годуємо” себе Словом Божим, наповнюємо розум Словом Божим, то в нас народжуються такі думки, що несуть із собою позитивну енергію, яка все навкруг наче освічує і несе радість. А якщо людина наповнена злом, то її розум народжує злі думки, що несуть злу енергію, яка отруює все навкруг», – пояснив Блаженніший Митрополит Онуфрій та закликав жити так, аби для нас завжди і скрізь «упованням був Небесний Отець, пристановищем Син Божий, а покровом Дух Святий».

  Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 349