У день Святої Трійці Предстоятель звершив Божественну літургію у Києво-Печерській лаврі (+відео)

20 червня 2021 року, у день Святої Трійці, свято П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Успенської Києво-Печерської лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Бородянський Марк, духовенство монастиря та гості обителі у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розкрив вчення Православної Церкви про Пресвяту Трійцю та розповів вірянам про образи Трійці в людині та створеному світі.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та хворих.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дві хіротонії: священницьку – над дияконом Іоанном Шуляком, кліриком столичного Покровського храму на Пріорці; дияконську – над Марком Грегою, який нестиме служіння у Боярському благочинні Київської єпархії.

Після Божественної літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив велику вечірню, за якою були прочитані особливі молитви святителя Василія Великого з колінопреклонінням.

Після відпусту Архіпастир благословив вірян та привітав з днем Святої Трійці. «Хай у нашому житті завжди і всюди буде упованням – Небесний Отець, прибіжищем – Син, а покровом – Дух Святий», – побажав Предстоятель.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

  Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2048