Вітальне слово Блаженнішого Митрополита Онуфрія з нагоди 30-річчя з дня заснування Українського Біблійного Товариства

ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНСЬКОГО БІБЛІЙНОГО ТОВАРИСТВА

КОМЕНДАНТУ Г.І.

 

Шановний Григорію Івановичу!

Сердечно поздоровляю Вас з 30-річчям з дня заснування Українського Біблійного Товариства!

Три десятиліття тому, коли закінчилися часи гонінь за слово Боже і за свідчення Іісуса Христа (Одкр. 1, 9), Українська Православна Церква, найбільша Церква нашого народу, стала однією зі співзасновників Українського Біблійного Товариства — організації, яка дала нашому народові тисячі примірників Святого Письма.

Біблія є Книгою Життя, бо вказує кожному шлях до життя вічного та дає настанови щодо проводження доброго та благословенного життя земного, і, отже, розповсюдження Святого Письма є, безумовно, справою домобудівництва Божого щодо народу України, який відроджується від Слова Божого живого, яке перебуває повік (1 Петр. 1, 23). Саме тому і дотепер ми всіляко підтримуємо Українське Біблійне Товариство у зусиллях, направлених на те, щоб Слово Боже росло і поширювалося (Діян. 12, 24).

За минулі роки зроблено багато доброго і корисного для утвердження духовності в серцях віруючих людей. Святе Письмо дійсно є критерієм істини, критерієм правди, і поки воно залишається таким, у людей є реальна можливість іти шляхом, який Бог визначив людському роду. Під егідою Українського Біблійного Товариства проводилося святкування Року Слова Божого в Україні, створено і презентовано суспільству Рукописну Біблію, а також побачив світ загальноприйнятий переклад Святого Письма українською мовою.

Ще раз поздоровляю усіх з визначним ювілеєм і підношу свої молитви, щоб Господь послав свої рясні благословення на майбутні добрі звершення Українського Біблійного Товариства.

З повагою

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

23 червня 2021 року

м. Київ

Просмотров: 214