Єпископ Баришівський Віктор взяв участь в урочистостях з нагоди 25-ї річниці ВРЦіРО

24 червня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, голова Адміністративного апарату Київської Митрополії Української Православної Церкви єпископ Баришівський Віктор взяв участь в урочистостях з нагоди 25-ї річниці Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). Єпископа Віктора супроводжував заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

На заході були присутні Голова Верховної Ради України Д. О. Разумков, Прем’єр-міністр України Д. А. Шмигаль, представники різних гілок влади, дипломатичного корпусу, політики та запрошені гості. Святкування пройшло під гаслом «Всі різні, всі рівні!», яке стало певним девізом ВРЦіРО.

Урочисте засідання розпочалося церемонією спеціального погашення марок «25-ліття ВРЦіРО». Зі вступним словом виступив черговий головуючий в Раді глава УГКЦ архієпископ Святослав (Шевчук). Після того було зачитане вітання від Президента України В. О. Зеленського, а також з вітальними словами виступили Голова Верховної Ради України Д. О. Разумков, Прем’єр-міністр України Д. А. Шмигаль та інші запрошені гості.

Єпископ Баришівський Віктор від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія привітав усіх присутніх з 25-річчям ВРЦіРО. Зокрема, владика порівняв формат діяльності Ради з формою парламентаризму. «ВРЦіРО – це така собі духовна Верховна Рада України. Як Верховна Рада України є зібранням основних політичних сил українського суспільства, так і ВРЦіРО є зібранням основних духовних сил українського народу, де спільне, колективне, соборне обговорення різних питань життя суспільства є шляхом до прийняття правильних і зважених рішень. Як в церковному, так і в державному житті», – сказав владика.

Ієрарх УПЦ висловив надію, що «і в майбутньому діяльність ВРЦіРО буде сприяти зміцненню діалогу між церквами та державою і суспільством, розвитку та втіленню спільних ідей і проектів на благо нашої рідної Батьківщини – України, та її боголюбивого народу».

  Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 413