Вітання Святішого Патріарха Кирила Блаженнішому Митрополиту Онуфрію з Днем Ангела

Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил привітав Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з Днем Небесного Покровителя та з 50-літтям чернечого життя.

Його Блаженству
Блаженнішому Онуфрію,
Митрополиту Київському і всієї України

Ваше Блаженство,
возлюблений у Господі Владико!

Сердечно вітаю Вас з днем тезоіменитства і молитовно бажаю невичерпних сил, щедрих милостей від Бога й успіху в подальшому служінні на користь Святої Церкви.

Присвятивши своє життя трудам на ниві Христовій, Ви завжди прагнули зі старанням і любов’ю, терпінням і надією на благодатну допомогу згори виконувати різні послухи, покладені на Вас Священноначаллям.

Нині, звершуючи високе і відповідальне служіння Предстоятеля Української Православної Церкви, Ви проявляєте батьківське піклування про архіпастирів, пастирів, чернецтво і багатомільйонну паству, невпинно закликаєте людей до виконання євангельських заповідей, нагадуєте про важливість зберігати вірність канонічному Православ’ю, подаєте приклад того, як слід поводитись у домі Божому, який є Церква Бога живого, стовп і утвердження істини (1 Тим. 3, 15).

В цей духовно значимий для Вашого Блаженства день хотів би засвідчити, що вся церковна повнота, співпереживаючи братам і сестрам по вірі, підносить сугубі прохання до Царя царюючих і Господа господствуючих про припинення ворожнечі й незгод, про встановлення миру і злагоди на Українській землі.

Молитовним заступництвом преподобного Онуфрія Великого – Вашого небесного покровителя – нехай ущедрить Вас Господь і збереже в доброму здоров’ї на многії літа.

 

З любов’ю у Христі,

КИРИЛ,
ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСІ

Просмотров: 550