Щоб допомогти нам стати святими, Господь заснував Церкву – Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді в Неділю Всіх святих, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Предстоятеля, метою в житті людини є досягнення святості.

«Божественний Закон у людині виховує святість», — наголосив він.

Про те, як стати святим, багато говорять, як зазначив Архіпастир. «Та єдиний шлях до святості, до чистоти душевної і тілесної, — продовжив він, — це шлях Святих Божественних заповідей. Господь говорить: «Будьте святі, Я бо святий!» (1Петр. 1: 16)».

Як пояснив Блаженніший владика, Божественні заповіді духовно вдосконалюють людину. «Вдосконалюють ті якості богоподібності, якими наділена кожна людина. Цей Божественний образ розвивається, і людина, якщо вона працює над собою, над очищенням, вдосконаленням в собі образу Божого, то стає богоподібною. А богоподібність – це і є святість», – зауважив владика.

Блаженніший Митрополит Онуфрій порадив знайти близького собі за душевною організацією святого і наслідувати його. Це полегшить нам шлях до святості.

Господь, щоб нам допомогти стати святим, як відзначив Його Блаженство, заснував Святу Церкву.

«У Церкві Господь перебуває з нами до кінця віку. У Церкві Господь перебуває не просто, як Бог, а як Боголюдина. У Церкві Господь дає нам вкушати Своє Пречисте Тіло і Свою Божественну Кров і через Причастя робить нас здатними вміщати в собі вічне життя і блаженство, робить нас здатними вміщати ті дари, які мають властивості святості», – пояснив владика.

Насамкінець Предстоятель закликав узгоджувати своє життя з Законом Божим і завжди на перше місце ставити Бога.

«Та людина, яка ставить Бога на перше місце, для всіх є корисною. Тому що в Бога вимолить і для свого батька здоров’я, і ​​для своєї матері. Якщо ж людина поставить щось вище Бога, то нашкодить і собі, і всім навколо. Тому треба завжди ставити на перше місце Бога і Закони, які Він подарував нам для нашої користі. Богу від нас нічого не потрібно, Йому важливо лишень, щоб ми були святі, для того Він і дав нам Свої Закони», – підсумував владика.

Просмотров: 363