Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир взяв участь в освяченні храму в Польщі

27 червня 2021 року, в Неділю всіх святих, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир взяв участь в освяченні головного храму монастиря на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці в Супраслі (Польща). Чин освячення очолив митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава у співслужінні ієрархів і духовенства Польської, Грузинської та Української Православних Церков. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на monaster-suprasl.pl.

Перед початком освячення Предстоятль Польської Православної Церкви звернувся до присутніх з архіпастирським словом: «Ми дуже довго чекали цього історичного моменту. <…> З перших днів свого священницького служіння в Білостоцько-Гданській єпархії я звернув увагу на необхідність відновлення храму Благовіщення Пресвятої Богородиці, усвідомлюючи непоправну шкоду, якої завдало його відсутність».

На заході були присутні представники центральної та місцевої влади.

Після завершення богослужіння, міністр Адам Квятковський зачитав лист президента Республіки Польща Анджея Дуди, адресований учасникам церемонії. В якому він підкреслив, що церква, освячена в цей день після майже сорокарічної реконструкції, є важливим об’єктом, “історично головним храмом країни”.

Митрополит Володимир Володимир-Волинський і Ковельський також звернувся до присутніх, і поділився своєю радістю від можливості брати участь в такому важливому для Польської Православної Церкви подію.

Благовіщенська церква – особливий об’єкт з духовної та художньої точки зору. Це феномен в історії архітектури. У центрі уваги історичні досягнення багатьох слов’янських народів, сходяться багато традицій і впливу. Своєрідність архітектури Благовіщенської церкви полягає в поєднанні готичного та візантійського стилів в церковній архітектурі. Вона була заснована в 1503-1511 роках. Її стіни були розписані фресками сербського ченця Нектарія. Храм був підірваний нацистською армією в 1944 році. З 1984 року храм багато років перебудовували, і завершили реконструкцію в цьому році.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1363