На Закарпатті освячено храм і дві каплиці УПЦ

27 червня 2021 року в Хустській єпархії митрополит Хустський і Виноградівський Марк звершив освячення Свято-Миколаївського храму в с. Майдан і митрополит Бориспільський і Броварський Антоній освятив каплицю на честь свт. Іосифа Чумалівського в с. Чумальово, а 26 червня в Мукачівській єпархії митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор здійснив освячення каплиці на честь ікони Пресвятої Богородиці «Неупиваєма Чаша» в с. Бегендецька Пастіль. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

27 червня 2021 року, в Неділю Собору Всіх святих, митрополит Хустський і Виноградівський Марк звершив Божественну Літургію у Свято-Миколаївському храмі с. Майдан Хустського району Закарпатської області.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Хустської єпархії єпископ Угольський Симеон та духовенство єпархії.

Перед початком богослужіння було звершено чин освячення престолу та храму на честь Святого Миколая Чудотворця.

За Літургією були піднесені особливі прохання про припинення епідемії та про лікарів, що борються з хворобою, а також молитва за мир в Церкві і державі.

Наприкінці владика Марк звернувся до всіх присутніх з архіпастирським словом та привітав всіх.

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив освячення каплиці на честь святителя Іосифа Чумалівського в центрі села Чумальово Тячівського району Закарпатської області.

26 червня 2021 року митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор освятив каплицю на честь ікони Пресвятої Богородиці «Неупиваєма Чаша» в селі Бегендецька Пастіль Великоберезнянсько горайону Закарпатської області.

Після священнодії архіпастир висловив подяку всім, хто долучився до спорудження святині, та закликав на всіх присутніх Боже благословіння.

  Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 975