В Ізюмі відбувся хресний хід із Піщанською іконою Богородиці за мир в Україні і щасливе майбутнє дітей (фото)

28 червня 2021 року, з благословення митрополита Ізюмського і Куп’янського Єлисея, в м. Ізюмі відбувся хресний хід із чудотворною Піщанською іконою Божої Матері про мир і благополуччя в нашій багатостраждальній Україні та за щасливе майбутнє наших дітей. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Ізюмської єпархії.

На цю знаменну подію до міста Ізюм прибули паломники з багатьох міст Слобожанщини.

У хресному ході взяли участь митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей, клірики кафедрального собору, братія Піщанського монастиря, духовенство Ізюмського благочиння та інших округів єпархії.

Процесія з Вознесенського собору попрямувала до Преображенського храму. Дорогою хрестоходці співали Богородичні і Великодні піснеспіви, читалися псалми.

Після прибуття в Преображенський храм було звершено молебний спів перед чудотворним образом Богородиці.

Настоятель храму архімандрит Симеон (Негрецький) організував для учасників хресного ходу обід і відпочинок.

Друга частина хресного ходу буде звершена 4 липня об 11.00. Молебний хід пройде з Преображенського храму до Хрестовоздвиженського храму.

Традиція звершення хресного ходу з Піщанською іконою Богородиці за мир, яка була започаткована нині спочилим настоятелем Вознесенського храму протоієреєм Іосифом Романчаком, була відновлена митрополитом Єлисеєм 5 років тому. О 8.30 ранку у Вознесенському кафедральному соборі Акафістним співом із водоосвяченням Пресвятої Богородиці було започатковано хресний хід.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1428