Завтра — прем’єра нового фільму про святителя Іоанна Шанхайського

Новий фільм про дивовижного і найнезвичнішого святого ХХ століття – святителя Іоанна Шанхайського – покажуть завтра, 2 липня 2021 року, в ефірі телеканалів «НТН» і «Спас». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт foma.in.ua.

Творці стрічки «Святитель Іоанн. Повернення додому» пропонують відвідати місця, пов’язані з життєвим шляхом святого. А «маршрут» святителя, який він пройшов за час життя, об’єднує не тільки територію сучасної України, де він народився, і Китай, але також США, Сербію, Францію і навіть острів в Тихому океані. Нині ж святого Іоанна шанують у всьому світі.

У зйомках взяли участь Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, Першоієрарх РПЦЗ Митрополит Східно-Американський і Нью-Йоркський Іларіон, намісник Святогірської Лаври митрополит Святогірський Арсеній, дослідник житія святого протоієрей Євген Легач, настоятелі побудованих святителем храмів, і ті, хто знав подвижника і розповіли про особливості життя святителя, його прозорливість і чудеса, які відбулися за його молитвами.

Разом зі знімальною групою глядач зможе пройти від місця народження святителя – с. Адамівка Донецької області, де тепер розташований скит Святогірської Лаври, – по місцях, де служив владика, – до місця, де покояться його мощі, в соборі на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» в Сан-Франциско.

«Для нас святитель Іоанн як свій, як рідний, – каже у фільмі митрополит Арсеній. – Чому ми його в Адамівці поминаємо як святителя Іоанна, архієпископа Шанхайського, Сан-Франциського і Адамівського чудотворця. Ми його так називаємо, бо він на нашій батьківщині виріс».

Таким, рідним, святитель був скрізь і для всіх, де він служив. І нині святий клопоче перед Богом за всіх, хто до нього звертається за молитовною допомогою.

Зйомки фільму приурочили до 100-річчя створення Руської Православної Церкви Закордоном (РПЦЗ), пройшли вони з благословення Першоієрарха РПЦЗ Митрополита Східно-Американського і Нью-Йоркського Іларіона і Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Режисер стрічки – Костянтин Онищенко, автор сценарію – Ольга Марікуца, продюсер – Антон Нікітін. Фільм знятий благодійним фондом «Сузір’я Турботи».

В ефірі телеканалу «НТН» фільм можна буде побачити о 23.30 (повтор – о 5.30 в неділю 4 липня), в ефірі телеканалу «Спас» – о 12.00 (повтор – о 22.40 3 липня).

Тривалість стрічки – 1 година 15 хвилин.

Нагадаємо, 1 липня в скиту Святогірської Лаври в с. Адамівка Донецької області відбулося освячення пам’ятника шанованому у всьому світі чудотворцю, святителю Іоанну Шанхайському.

Просмотров: 715