У Неділю 2-гу після П’ятидесятниці Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

4 липня 2021 року, у Неділю 2-гу після П’ятидесятниці, день пам’яті всіх святих, у землі Руській просіявших, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Бородянський Марк, духовенство монастиря та гості обителі у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів про шлях від віри до любові, яким йшли усі святі подвижники Руської землі та яким покликані йти усі християни. За словами Предстоятеля про цей шлях пише апостол Петро: «…докладіть усіх зусиль, щоб додати до віри вашої доброчинність, а до доброчинності — знання. Щоб до знань ви змогли додати стриманість, а до стриманості — терпіння, а до терпіння — побожність. Щоб до побожності ви змогли додати братолюбство, а до братолюбства — любов» (2Пет 1:5-7). Блаженніший владика пояснив, як втілювати ці слова апостола на шляху святості.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію диякона Сергія Ленди, клірика Успенської церкви у селі Термахівка Поліського благочиння Київської єпархії. Після Євхаристичного канону Блаженніший владика висвятив у диякона Діонісія Монастирного, який служитиме у храмі апостолів Петра і Павла у Ворзелі.

Виголосивши відпуст, Предстоятель привітав паству з неділею, а вірян, які носять імена святих, що просіяли на нашій землі – з днем небесного покровителя.

«Молитвами святих угодників, у землі нашій просіявших, хай Господь благословить вас, ваших рідних, подасть необхідне для земного життя і спасіння у житті вічному», – побажав архіпастир насамкінець та благословив усіх.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь в урочистому засіданні з нагоди 25-річчя Конституції України.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 1900