Понад 5 тисяч вірян Буковини пройшли 40 км хресним ходом, приуроченим до свята Різдва Іоанна Предтечі (відео, фото)

5 липня 2021 року в Чернівецько-Буковинської єпархії відбувся 40-кілометровий хресний хід із нагоди свята Різдва Пророка, Предтечі і Хрестителя Іоанна з Чернівців до села Хрещатик Чернівецької області, де розташований Іоанно-Богословський чоловічий монастир, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Як зазначили у прес-службі Чернівецько-Буковинської єпархії, у хресному ході взяли участь понад 5 тисяч паломників.

Після звершення молебню віряни вирушили молитовним ходом із Чернівців до Хрещатицького Іоанно-Богословського монастиря.

Слід зауважити, що богомольці зупинялись дорогою на молебні в селі Задубрівка, де рейдери “ПЦУ” намагаються захопити Свято-Михайлівський храм УПЦ.

Радо зустрічала хрестоходців парафіяни храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці м. Заставна, приготувавши для богомольців смачний обід.

Останню зупинку хрестоходці зробили в селі Кулівці. Насельники чоловічого монастиря на честь Успіння Божої Матері  с. Кулівці чекали на вірян зі святинями обителі, окропили священною водою та забезпечили відпочинок.

Близько 19-ої години паломники з іконами прийшли у Хрещатицький Іоанно-Богословський монастир. Приклавшися до святинь монастиря, деякі віряни з молитвою вирушили додому. Інші віруючі встановили намети на території монастиря, щоб 7 липня тут вшанувати свято Різдва Пророка Іоанна Предтечі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 998