120 км із молитвою про мир подолали віруючі Рівненщини під час Хресного ходу «Рівне – Онишківці» (відео)

120 кілометрів із чудотворною іконою Божої Матері «Відчайдушних Єдина Надія», перед якою молився прп. Амфілохій Почаївський, подолали віруючі Рівненської єпархії під час традиційного Хресного ходу «Рівне – Онишківці», який тривав із 27 червня до 3 липня 2021 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на ТК «Рівне».

Розпочався Хресний хід в Неділю Всіх святих після молебню в Георгіївському подвор’ї м. Рівне.

З молитвою за мир і спокій в Україні, любов і злагоду в сім’ях віруючі пройшли до скиту праведної Анни в с. Онишківці Дубенського району Рівненської області.

«Хресні ходи – це багатовікова православна традиція. Кожен цей маленький труд, який тільки може принести – хтось день іде, хтось декілька днів, хтось всю дорогу йде, в залежності від стану здоров’я та інших причин, – здійснює під час хресного ходу, але обов’язково з молитвою», – розповів вікарій Рівненської єпархії єпископ Дубенський Пимен.

Як розповів інспектор із публічної безпеки Рівненської РУП А. Крук, поліція забезпечувала порядок під час Хресного ходу, а зокрема безпеку дорожнього руху і безпеку учасників ходу.

За словами вірянки Наталії, яки випадково дізналася про Хресний хід й одразу долучилася до богомольців, вона вирушила молитовною ходою, щоб просити в Бога допомоги «для своїх рідних, для України, щоб був порядок, мир, щоб люди жили наші, а вони достойні, – з Богом».

«Духовно зміцнитися, попросити благодаті Божої, щоб Бог всім послав її, і молитва. Саме головне в наш нелегкий час – молитва. Ідемо з молитвами, ідемо зі своїми турботами, думками про себе і за всіх людей на землі, кожен йде зі своїми молитвами до Бога», – поділилися про мету Хресного ходу вірянки Ірина та Любов, які вже не перший рік йдуть із молитовною ходою православною Рівненщиною.

Щодня перед чудотворним образом Пресвятої Богородиці під час Хресного ходу звершувалися літургії, молебні та акафісти.

Для молитви й ночівлі паломники зупинялися в сільських храмах.

Завершився хресний хід соборною молитвою біля скиту святої праведної Анни в с. Онишківці.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 2672