Священнослужителі та віряни трьох єпархій взяли участь у традиційній ході до Калинівського хреста на Вінничинні

6 липня 2021 року, з благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, у місті Калинівка Вінницької єпархії відбулась традиційна хресна хода та соборна Божественна літургія. Близько 2-х тисяч вірян пройшлись хресною ходою від храму преподобної Параскеви Сербської до чудотворного Калинівського хреста. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

По дорозі митрополити з вірянами зупинялись біля пам’ятника загиблим воїнам Другої світової війни та проспівали усім загиблим в роки світової війни та в наш час “Вічна пам’ять”. По завершені ходи у Хрестовоздивженському храмі відбулась соборна Божественна літургія.

Богослужіння очолив митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан. Його Високопреосвященству співслужили митрополити Вінницький і Барський Варсонофій та Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, а також секретар Вінницької єпархії архімандрит Аркадій (Сенчуківський), благочинний Калинівського округу протоієрей Володимир Розман, духовенство Вінницької, Тульчинської та Могилів-Подільської єпархій.

Соборна молитва відбулась біля чудотворного хреста, який був розстріляний воїном-червоноармійцем у 1923 році, після чого з розп‘яття потекла кров.

Після богослужіння митрополит Варсонофій звернувся до вірян зі словами проповіді. Владика розповів про чудо, яке сталось з хрестом, подякував архієреям, священикам та вірянам за спільну молитву, а також висловив вдячність благочинному отцю Володимиру за працю та вдосконалення Хрестовоздвиженського храму і території.

Від імені Предстоятеля УПЦ архіпастир нагородив орденом св. князя Ярослава Мудрого – Восковнюка Георгія Миколайовича та Грамотою Блаженнішого Митрополита Онуфрія – Остапчука Григорія Володимировича.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 531