У селі Садки на Тернопільщині збирають кошти для будівництва нового храму замість захопленого «ПЦУ» (+відео)

У селі Садки Шумського району Тернопільської області розпочинають будівництво нового храму замість захопленого «ПЦУ». Збір коштів в сумі 227 000 грн на придбання матеріалів для облаштування та заливки фундаменту для церкви на честь святого апостола Іоанна Богослова відкрив Благодійний фонд «Фавор». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку у фейсбук фонду.

Храм у віруючих Українських Православної Церкви захопили перед Воскресінням Христовим у 2019 році.

Перший час після захоплення служили в будинку, де проживав тодішній настоятель храму з сім’єю, але і там розкольники не давали спокою православним односельцям, які залишилися вірними Українській Православній Церкві.

«Приходили, принижували, погрожували батюшці розправою…», – нагадують в БФ «Фавор».

Не дозволили віруючим облаштувати й контору колишнього колгоспу, як вони просили у керівництва села. Проти виступили нова громада «ПЦУ».

«Після невдалих умовлянь перейти в розкол, з криками й нецензурною лайкою вигнали зі зборів батюшку, матінку та інших «вірних»», – так пройшли збори, яке зібрав староста села з цього приводу.

Згодом, не витримав постійних утисків і жорстокого тиску тодішній священик і, передавши антимінс, який встиг винести з захопленого храму, новопризначеному настоятелю протоієрею Олегу Петровичу, виїхав з села.

До цього часу віруючі змушені їздити в сусідні села на богослужіння, в тому числі й в село, де служить отець Олег. Рішення про будівництво нового храму було прийнято ще рік тому. Син однієї з мешканок села приватизував ділянку і частина подвір’я віддав під забудову майбутньої церкви на честь Святого Апостола Іоанна Богослова.

Внести пожертвування і подати записки можна на сайті фонду за посиланням.

Або на карту Приватбанк 5169 3305 3004 7445 (з позначкою «САДКИ»).

«Кожен з нас може допомогти в будівництві Іоанно-Богословського храму. Сума пожертвування не має значення – будь-який внесок в богоугодну справу буде безцінним! », – закликають у Фонді.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2672