Понад 10 тис. вірян взяли участь у хресному ході Одеської єпархії напередодні свята Тихвінської ікони Божої Матері

8 липня 2021 року в Одеській єпархії відбувся перший хресний хід до Свято-Покровського скита в с. Маринівка на Одещині напередодні свята Тихвінської ікони Божої Матері, у якому взяли участь понад 10 тисяч прочан з різних куточків України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела колона хресного ходу з чудотворним Касперівським образом Божої Матері, іконою святих апостолів Петра і Павла та з частинками їх мощей о 06:00 стартувала з храму Володимирської ікони Божої Матері, який знаходиться в селищі Котовського Одеси.

Перед початком молитовної ходи архієпископ Южненський Діодор звершив Божественну літургію. У ході взяли участь вікарії Одеської єпархії – архієпископ Южненський Діодор і архієпископ Арцизький Віктор, духовенство єпархії. В с. Латовка до хресної ходи приєдналися прочани з Одеської області, Кривого рогу, Нікополя, Білої Церкви, Умані, Вінницької та інших областей України. Прочани молилися за Україну і її боголюбивий народ.

Протягом усього шляху учасників хресного ходу супроводжували екіпажі поліції, бригади екстреної медицини, волонтери, машини з питною водою. На привалі в с. Іллінка всім прочанам була запропонована трапеза.

В цілому відстань шляху хресного ходу склала 37 км, молитовна хода тривала 11,5 годин.

О 17.30 паломники досягли мети — підійшли до Покровського скита, біля святої брами якого навколішках помолилися до Божої Матері. Вірян зустрічали братія на чолі зі скитоначальником архімандритом Мелетієм. Потім всі проїхали в літній храм Тихвінської ікони Божої Матері, на паперті якого хресний хід зустрів священноархімандрит обителі митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел.

Після цього в храмі відбулося всенічне бдіння, яке в співслужінні архієреїв та священнослужителів очолив митрополит Агафангел. За богослужінням молилися багаточисельні прочани.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1374