У Харкові поліція затримала злочинця, який намагався пограбувати Успенський храм

В ніч на 7 липня 2021 року поліція затримала злочинця, який намагався пограбувати Успенський храм УПЦ в Харкові. О 00:46 до поліції охорони надійшов сигнал про спрацювання сигналізації в приміщенні церкви, повідомили у відділі комунікації ГУ НП України в Харківській області, передає Depo.Харків.

Поліцейські, які прибули на місце, побачили пошкоджений замок вхідних дверей. У цей час з вікна вистрибнув чоловік і почав тікати в бік лісосмуги. На вимогу зупинитися підозрюваний не відреагував. У зв’язку з цим,  поліцейський використав вогнепальну зброю, здійснивши постріл вгору у повітря. Зловмисник зупинився, його затримали.

Порушником виявився 30-річний уродженець Харківської області, який раніше тричі притягувався до відповідальності за скоєння майнових злочинів.  Минулого року він звільнився із місць позбавлення волі.

Затриманого передали працівникам слідчо-оперативної групи. Речові докази  вилучені. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

На даний час чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 440