Митрополит Климент освятив Георгіївський храм села Липів Ріг в Ніжинській єпархії

9 липня 2021 року, у свято на честь Тихвінської ікони Божої Матері та день пам’яті святої мучениці Параскеви, нареченої П’ятниця, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив чин освячення після реставрації Георгіївського храму села Липів Ріг Ніжинського району Чернігівської області та звершив Божественну літургію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Ніжинської єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко та духовенство єпархії. Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

На Малому вході архіпастир з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив за заслуги перед Святою Православною Церквою настоятеля храму ієрея Ростислава Іванова хрестом з прикрасами та ктитора храму Олексія Олексійовича Сутулу орденом преподобного Іова Почаївського I ступеня.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Після одпусту Літургії митрополит Климент звернувся до пастви зі словом проповіді.

Далі відбулася хресна хода до святого джерела та каплиці на честь святої мучениці Параскеви, де владика Климент очолив читання акафісту та водосвятний молебень.

Просмотров: 557