У селі Поліське на Рівненщині звершили першу Літургію у новому храмі, який будують замість захопленого “ПЦУ”

12 липня 2021 року, в день первоверховних апостолів Петра і Павла, в новому, але поки не освяченому храмі УПЦ села Поліське Рівненської області звершили першу Літургію. Церкву віряни звели після захоплення їхнього храму прихильниками “ПЦУ”, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

На перше богослужіння з’їхалось духовенство Поліської єпархії та велика кількість вірних із навколишніх сіл.

«Слава Богу, ми в церкві! – зазначила парафіянка Свято-Михайлівської парафії УПЦ с. Поліське Тетяна Андрощук. – Ми просили Милосердного Бога щодня про цю милість, випросили».

Храм вірні зводили дуже швидкими темпами: почали в листопаді 2020 року і вже зараз він придатний для богослужінь, хоча будівництво ще не завершено.

«Два роки служби відбувалися у мене на подвір’ї, де ми зробили таку невелику прибудову до церкви, – розповів протоієрей Степан Корольчук, настоятель Свято-Михайлівської парафії УПЦ в Поліському. – Але, розумієте, це не ті відчуття. Тому ми з людьми порадилися і вирішили навіть не чекати освячення, а перебратися на молитву в храм».

Весь цей час селяни зводили храм виключно на власні кошти та пожертвування людей із навколишніх сіл.

«Люди ходили з ящиками на свята до храмів, по селах ходили і так назбирали. Жертвував хто скільки міг, в основному, невеликі гроші. Найбільша пожертва за весь час надійшло від одного благодійника – це 100 тисяч гривень на дах. Все інше – гроші від сільських трудівників», – пояснила Тетяна Андрощук.

Віряни порахували навіть кількість робочих днів, що витратили на зведення храму: 36, трохи більше як місяць. Всі будівельники працювали безплатно.

«Ця церква – приклад того, як віра може згуртувати людей, зробити чудо, – сказав протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з питань міжконфесійного врегулювання при Поліській єпархії УПЦ. – Тепер треба цим людям трохи допомогти. До освячення храму віряни села Поліське хочуть встановити іконостас, тому просять усіх небайдужих допомогти їм втілити цей задум».

Пожертвування в допомогу релігійній громаді УПЦ в Поліському можна перераховувати на картку: 4149 4991 4960 2656 (Андрощук Тетяна Володимирівна).

Просмотров: 2209